رایج ترین چراغ های هشدار در خودرو

مهم ترین و رایج ترین چراغ های هشدار در خودرو کدامند؟
مواردی که در این بخش خواهید خواند!

مهم ترین و رایج ترین چراغ های هشدار در خودرو کدامند؟

شاید از خود سوال کنید که رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو شامل چه نشانگرهایی است؟ هر خودرو متناسب با مدل و امکانات خود دارای چراغ‌های هشدار متنوعی است که در قسمت آمپرسنج نمایش داده می‌شوند.

راهنمای جامع آشنایی با رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو

آشنایی با انواع چراغ هشدار در خودرو اهمیت زیادی جهت تشخیص زودهنگام ایرادات فنی، اقدام سریع جهت رفع خرابی‌ها و… دارد. از مهم‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای می‌توان به چراغ ترمز، چراغ چک، چراغ نور بالا، چراغ کروز کنترل و… اشاره کرد.

اگر با سوالاتی مانند چراغ کنترل الکترونیکی دریچه گاز نشان دهنده چیست؟ مشاهده نشانگر بنزین در داشبورد به چه معناست؟ و… مواجه هستید، در ادامه این مطلب همراه با کارشناسان فنی یدک کیا باشید تا شما را با مهم‌ترین چراغ‌های هشدار در اتومبیل آشنا کنیم. همچنین می توانید از صفحات لوازم یدکی کیا و لوازم یدکی هیوندای برای تهیه و خرید قطعات مورد نیاز خود دیدن فرمایید.

نشانگر مربوط به مه‌شکن جلو (Front Fog Lights On)

rear-fog-lights-button

به هنگام روشن بودن چراغ مه‌شکن جلو، نمایشگر Front Fog Lights On بر روی داشبورد خودرو نمایش داده می‌شود. جهت رانندگی در آب‌وهوای نامساعد جوی باید چراغ‌های مه شکن جلویی را روشن کنید تا میدان دید شما افزایش یابد.

 

نشانگر مربوط به مه‌شکن عقب (Rear Fog Light On)

fog-lights-symbols-icons-button

در صورت روشن بودن چراغ‌های مه‌شکن عقب خودرو، نمایشگر Rear Fog Light On بر روی داشبورد نمایش داده می‌شود. روشن بودن چراغ مه شکن عقب در هوای بارانی، برفی و… باعث آگاهی سایر رانندگان از مسیر حرکت شما خواهد شد.

 

نشانگر چراغ راهنما (Direction Indicators)

Direction-Indicators-1-Left-turn-signal-indicator-light

نشانگر Direction Indicators به هنگام روشن کردن چراغ راهنمای چپ یا راست روشن می‌شود و فلاش می‌زند.

در ادامه میتوانید جهت آشنایی بیشتر موارد ذکر شده ویدیوی زیر را تماشا کنید…

 

چراغ هشدار دهنده ی چراغ راهنما (Turn Lights Warning Symbol)

روشن بودن Turn Lights Warning Symbol به معنای وجود ایراد فنی در چراغ راهنمای خودرو است که باید در اولین فرصت ممکن بررسی شود.

نشانگر چراغ داخل خودرو (Sidelight Information)

این علامت به هنگام روشن بودن چراغ داخل خودرو دیده می‌شود؛ چشمک زدن نشانگر Sidelight Information در برخی خودروها به معنای خراب بودن این چراغ است.

نشانگر نور بالا (High beam)

وجود هشدار High beam به معنای روشن بودن چراغ‌های نور بالای خودرو است که جهت رانندگی در جاده‌های تاریک کاربرد دارد‌.

نشانگر نور بالای اتومات (Auto High Beam Lights)

نشانگر Auto High Beam Lights به معنای فعال بودن حالت خودکار نور بالای خودرو است؛ در این حالت چراغ‌های نور بالا متناسب با میزان نور جاده روشن یا خاموش خواهند شد.

 نشانگر چراغ نور پایین (Low Beam Indicator Light)

علامت Low Beam Indicator Light یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو است که به هنگام روشن بودن چراغ نور پایین خودرو نمایش داده می‌شود.

هشدار چراغ ترمز (Brake Lights)

نشانگر Brake Lights به معنای خراب بودن چراغ ترمز خودرو است که می‌تواند ناشی از عدم اتصالات صحیح برق، سوختن لامپ‌ها و… باشد. به هنگام رانندگی شبانه باید به وجود این نشانگر اهمیت دهید؛ زیرا عدم روشن شدن چراغ ترمز احتمال بروز تصادف از عقب را افزایش می‌دهد.

نشانگر کاتالیزور (Catalytic Converter)

روشن بودن چراغ زرد رنگ Catalytic Converter به معنای آسیب دیدگی یا عدم کارکرد استاندارد کاتالیزور اگزوز خودرو است. رانندگی با خودرو به هنگام روشن بودن چراغ کاتالیزور باعث انتشار گازهای سمی و گلخانه‌ای به محیط می‌شود؛ بنابراین به وجود این نشانگر اهمیت دهید.

برای اطلاع از قیمت ها و شرایط خرید آنلاین لوازم یدکی خودروهای کیا و هیوندای از راههای ارتباطی مقابل اقدام کنید.

چراغ کنترل الکترونیکی دریچه گاز (Electronic Throttle Control)

نشانگر Electronic Throttle Control که با عنوان اختصاری ETC نیز شناخته می‌شود به معنای وجود ایرادات فنی در بدنه دریچه گاز الکترونیکی خودرو است. جهت جلوگیری از بروز آسیب‌های جدی‌تر به سیستم فنی خودرو باید به روشن بودن این نشانگر اهمیت دهید.

چراغ قرمز رنگ سیستم خنک کننده موتور (Coolant Temperature)

 نشانگر Coolant Temperature به معنای دمای بسیار بالا و غیرطبیعی مایع خنک کننده موتور است که می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی جدی سیستم موتوری خودرو شود. به هنگام مشاهده این چراغ در اولین اقدام باید خودرو را خاموش کنید تا دمای موتور متعادل شود.

چراغ آبی رنگ دمای خنک کننده (Blue Coolant Temp)

وجود این نشانگر به معنای پایین‌ بودن غیرطبیعی دمای موتور است؛ در این حالت باید به آهستگی رانندگی کنید تا دمای موتور بالاتر برود.

چراغ چک موتور (Check Engine)

روشن بودن چراغ چک موتور به معنای وجود ایرادات فنی در قسمت موتور خودرو است که با نشان دادن عبارت Check Engine مشخص می‌شود. ضمن مشاهده روشن بودن این چراغ‌ در اولین زمان ممکن باید به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید.

چراغ کاهش قدرت موتور (Reduced Engine Power)

نشانگر Reduced Engine Power به معنای کاهش قدرت موتوری خودرو است که می‌تواند با نشانه‌هایی مانند کاهش شتاب‌گیری و… همراه باشد. چراغ کاهش قدرت موتور شباهت زیادی با چراغ چک موتور (Check Engine) دارد؛ با این تفاوت که به صورت نیمه پر است.

نشانگر خطر روشن (Hazard Lights On)

چراغ Hazard Lights On به شکل مثلث قرمز رنگ است که به هنگام بروز یک مشکل مهم و ناگهانی روشن می‌شود. از مهم‌ترین موقعیت‌های روشن شدن چراغ Hazard Lights On می‌توان به شتاب‌گیری فوق‌العاده سریع، ترمزگیری ناگهانی و… اشاره کرد.

چراغ بنزین (Low Fuel Level)

روشن بودن چراغ  Low Fuel Level به معنای کاهش قابل توجه سطح سوخت بنزین در باک خودرو است که جهت مراجعه به پمپ بنزین و سوخت گیری هشدار می‌دهد. در صورت بی‌توجهی به روشن بودن Low Fuel Level امکان تمام شدن بنزین موجود در باک و خاموش شدن خودرو وجود دارد‌. با این حال ضمن روشن شدن این نمایشگر در خودروهای کیا و هیوندای می‌توانید برای مسافت محدودی رانندگی کنید تا به جایگاه سوخت برسید‌.

حتما بخوانید  راهنمای جامع برای خرید لوازم یدکی خودروهای کره‌ای

چراغ وجود آب در فیلتر بنزین (Water In Fuel Filter)

علامت Water In Fuel Filter یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که در صورت وجود آب در فیلتر بنزین روشن می‌شود. وجود این مشکل باعث ایجاد ایرادات فنی گوناگون می‌شود؛ بنابراین در اسرع وقت باید جهت رفع این مشکل اقدام کنید.

چراغ هشدار کمربند ایمنی (Seat Belt)

نشانگر Seat Belt در صورت عدم بسته شدن کمربند ایمنی هر یک از سرنشینان خودرو روشن می‌شود؛ بستن کمربند ایمنی احتمال آسیب‌دیدگی جسمانی سرنشینان به هنگام بروز تصادف را کاهش می‌دهد.

چراغ ایربگ (Airbag Warning)

light  Airbag Warning  یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که روشن بودن آن به معنای کارکرد غیرطبیعی کیسه‌های هوایی خواهد بود. به هنگام روشن بودن Airbag Warning کیسه‌های هوایی خودرو غیرفعال هستند و در صورت بروز تصادف روشن نخواهند شد.

نشانگر ایموبلایزر (Immobilizer)

روشن بودن نشانگر Immobilizer به معنای عدم شناسایی سوییچ است؛ در این حالت خودروی شما روشن نخواهد شد‌. همچنین وجود این نشانگر می‌‌تواند ناشی ایراد فنی سیستم ایموبلایزر خودرو باشد که جهت حفظ مسائل امنیتی باید در اسرع وقت فرصت تشخیص داده شود.

چراغ هوای چرخشی کابین (Recirculated Cabin Air)

نشانگر Recirculated Cabin Air نشان می‌دهد که هوای کابین خودرو در حال گردش است؛ دقت کنید که در این حالت هوایی از بیرون وارد کابین خودرو نخواهد شد.

چراغ فن بخاری (Heater Blower Fan On)

روشن بودن چراغ Heater Blower Fan On در داشبورد خودرو نشان دهنده فعال بودن سیستم دمنده گرمایشی است که جهت تعدیل دمای فضای داخل کابین در فصل زمستان کاربرد دارد.

چراغ گرم‌کن صندلی‌ها (Heated Seats On)

نشانگر Heated Seats On به معنای روشن بودن بخاری گرمایشی حداقل یکی از صندلی‌های خودرو است که در فصل زمستان استفاده می‌شود. خودروهای کیا و هیوندای به دلیل مجهز بودن به قابلیت گرمایش صندلی دارای این چراغ هشدار در داشبورد هستند.

چراغ هشدار دمای انتقال (Transmission Temperature)

نشانگر Transmission Temperature به معنای بالا بودن غیرطبیعی دمای انتقال، وجود ایراد فنی در اندازه‌گیری دما و… است که باید در اسرع وقت علت یابی شود. جهت تشخیص علت ایجاد کننده این مشکل به یک کارشناس متخصص مراجعه کنید تا از آسیب‌دیدگی سیستم موتوری خودروی شما جلوگیری شود.

چراغ هشدار خروج از خط (Lane Departure)

در صورتی که مسیر حرکت خودرو از خطوط اصلی جاده منحرف شود، چراغ Lane Departure روشن خواهد شد.

چراغ هشدار فاصله (Distance)

هنگامی که خودروی شما به صورت غیر کنترل شده به خودرو یا مانع جلویی نزدیک شود، نشانگر Distance در داشبورد روشن خواهد شد‌.

چراغ هشدار جاده یخی (Icy Road)

در صورتی که احتمال یخبندان جاده وجود داشته باشد، نشانگرIcy Road  روشن می‌شود تا راننده با سرعت آهسته‌تری حرکت کند.

چراغ هشدار نقطه کور (Blind spot)

نشانگر Blind spot به هنگام وجود مانع فیزیکی در نقطه کور راننده روشن می‌شود و در افزایش آگاهی راننده نسبت به محیط اطراف نقش دارد.

نشانگر در حالت رمپ (Car On Ramp Mode)

هنگامی که خودرو در ارتفاع مشخصی از زمین قرار گیرد و لاستیک‌ها در هوا باشند، نشانگر Car On Ramp Mode روشن می‌شود. از مهم‌ترین دلایل روشن بودن نشانگر حالت رمپ می‌توان به انجام معاینه فنی، تعمیر خودرو و… اشاره کرد.

نشانگر سبز کروز کنترل (Cruise Cont On)

نشانگر Cruise Cont On یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که به هنگام فعال بودن سیستم کروز کنترل روشن می‌شود‌.

چراغ هشدار کروز کنترل (Cruise Control Warning)

نشانگر زرد رنگ Cruise Control Warning به معنای وجود ایراد فنی در سیستم کروز کنترل است که می‌تواند ناشی از خراب بودن دریچه گاز و… باشد.

چراغ هشدار دهنده برق فرمان (Power Steering)

نشانگر Power Steering را می‌توان یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای معرفی کرد‌. این چراغ به دلایل گوناگونی مانند کاهش سطح روغن هیدرولیک فرمان، وجود ایرادات فنی در سیستم برق فرمان و… روشن می‌شود که باید توسط یک کارشناس متخصص تشخیص داده شود.

چراغ قفل فرمان (Steering Lock Warning)

نشانگر قرمز رنگ Steering Lock Warning به معنای وجود ایراد فنی در قفل فرمان خودرو یا سوییچ است که باید توسط یک کارشناس تشخیص داده شود.

چراغ سنسور نور (Light Sensor)

 نشانگر Light Sensor یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که به هنگام فعال بودن سنسور نور روشن می‌شود. در این حالت چراغ‌های خودرو متناسب با نور محیط روشن یا خاموش خواهند شد تا دید راننده تسهیل شود.

 چراغ فیلتر هوا (Dirty Air Filter)

نشانگر Dirty Air Filter یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که به هنگام فرا رسیدن زمان مناسب برای تعویض فیلتر هوا روشن می‌شود.

چراغ فیلتر سوخت (Fuel Filter Level)

در صورتی که زمان مناسب تعویض فیلتر سوخت خودرو فرا رسیده باشد، نشانگر Fuel Filter Level در قسمت داشبورد روشن می‌شود.

چراغ شارژ باتری سراتو (Battery Charge)

روشن بودن چراغ Battery Charge به معنای عدم کارکرد صحیح ژنراتور باتری سراتو است که می‌تواند خاموش شدن ناگهانی خودرو را به دنبال داشته باشد. جهت جلوگیری از خاموش شدن خودرو باید در اسرع وقت به نمایندگی خودروهای کیا مراجعه نمایید و جهت تعویض باتری سراتو اقدام کنید.

چراغ سیستم تعلیق بادی (Air Suspension Warning)

روشن بودن چراغ Air Suspension Warning به معنای وجود مشکلات فنی در سیستم تعلیق بادی خودرو است که می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی فنرها، کمک فنرها و… باشد.

چراغ سیستم کنترل اتومبیل در شیب (Hill Descent Control)

وجود نشانگر Hill Descent Control به معنای فعال بودن سیستم کنترل سرعت در مسیرهای سرازیری‌ است که باعث کاهش شتاب‌گیری خودرو می‌شود. بسیاری از خودروهای کمپانی کیا و هیوندای دارای سیستم کنترل سرعت در شیب هستند که به صورت دستی یا خودکار تنظیم می‌شود.

حتما بخوانید  لیست قطعات پرکاربرد خودرو به انگلیسی

چراغ گیربکس اتوماتیک (Automatic Gearbox)

اگر صاحب یک خودروی کیا یا هیوندای گیربکس اتوماتیک هستید، به احتمال زیاد روشن بودن چراغ Automatic Gearbox را تجربه کرده‌اید. روشن بودن این نشانگر به معنای وجود ایراد فنی در سیستم گیربکس خودرو به دلیل اختلال در اجزای کنترل کننده برقی است‌.

چراغ Overdrive Off

نمایش چراغ  Overdrive Off به معنای خاموش بودن سیستم اوردرایو گیربکس اتوماتیک است که در اولین فرصت ممکن باید چک شود.

چراغ سیستم کنترل پایداری (ESP BAS)

در خودروهای کیا و هیوندای روشن بودن چراغ ESP BAS به معنای غیرفعال بودن کنترل پایداری یا وجود ایرادات فنی در این سیستم حیاتی است. روشن بودن این چراغ می‌تواند احتمال بروز تصادف به هنگام رانندگی در مسیرهای پیچ‌دار را افزایش دهد و باعث آسیب‌دیدگی سرنشینان سود.

چراغ کنترل کشش (Traction Control/Esp)

 نشانگر Traction Control/Esp یکی از مهم‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کره‌ای است که عدم کارکرد صحیح سیستم کنترل کشش را نشان می‌دهد. وجود ایرادات فنی در سیستم کنترل کشش یکی از مهم‌ترین دلایل بروز تصادفات جاده در مسیرهای لغزنده است که سلامتی سرنشینان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

نشتکر خاموش بودن کنترل کشش ( Traction Control Off)

روشن بودن این نمایشگر نشان می‌دهد که قابلیت‌ کنترل کشش خودرو به صورت دستی خاموش شده است؛ بنابراین باید به عدم وجود Traction Control Off به هنگام رانندگی در مسیرهای لغزنده توجه داشته‌ باشید.

چراغ هشدار دمای دیفرانسیل (Differential Temperature)

در صورت روشن بودن چراغ Differential Temperature باید به دمای بسیار بالا و غیرطبیعی دیفرانسیل خودرو پی ببرید. وجود ایرادات فنی در سیستم دیفرانسیل خودرو یکی از مهم‌ترین دلایل روشن شدن این چراغ است که باید در اولین فرصت ممکن رفع شود.

چراغ هشدار WD4

این نشانگر تنها در خودروهای 4 چرخ محرک وجود دارد و به معنای درگیر بودن هر یک از چرخ‌های خودرو به هنگام حرکت است. در صورت خاموش بودن این چراغ باید به یک کارشناس متخصص مراجعه کنید تا علت اصلی مشکل تشخیص داده‌ شود.

چراغ هشدار WD2

این چراغ در خودروهای 4 چرخ محرک دیده می‌شود و به معنای وجود ایراد فنی در سیستم محرکه خودرو است. در صورت روشن بودن این چراغ، نیروی محرکه موتوری تنها به 2 چرخ منتقل می‌شود و 2 چرخ دیگر نیروی محرکه‌ای را دریافت نخواهند کرد.

چراغ هشدار باد تایر (Tire Pressure)

نشانگر Tire Pressure به معنای کاهش قابل توجه فشار هوا در هر یک از لاستیک‌‌های است که می‌تواند به علت عدم تنظیم صحیح باد تایرها، پنجر شدن و… باشد. در صورت روشن بودن چراغ هشدار باد تایر باید از ادامه رانندگی خودداری کنید؛ زیرا باعث افزایش احتمال تصادف، کاهش راندمان موتوری و… خواهد شد.

چراغ سیستم ترمز ضد قفل (ABS)

روشن بودن چراغ ABS به معنای وجود ایرادات فنی قابل توجه در سیستم ترمز ضدقفل خودرو است که نیاز به بررسی فوری دارد‌. از جمله دلایل روشن شدن چراغ ABS می‌توان به تمام شدن لنت ترمز، کاهش سطح روغن‌ ترمز و… اشاره کرد‌.

چراغ قرمز رنگ کاهش فشار روغن موتور (Oil Pressure Low)

این نشانگر یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو است که کاهش قابل توجه فشار روغن موتور را نمایش می‌دهد. ضمن مشاهده چراغ Oil Pressure بلافاصله باید خودرو را خاموش کنید تا از آسیب‌دیدگی جدی سیستم ترمز جلوگیری شود.

چراغ زرد رنگ کاهش سطح روغن موتور (Oil Level)

روشن بودن چراغ Oil Level به معنای پایین بودن سطح روغن موتور خودرو است که می‌تواند مرتبط با دلایلی مانند روغن ریزی غیرطبیعی، وجود ایرادات فنی و… باشد. جهت حفظ کارکرد طبیعی موتور خودروی خود باید به روشن بودن چراغ Oil Level اهمیت دهید و جهت افزایش سطح روغن موتور اقدام کنید.

چراغ کمک پارک یا اتوپارک (Parking Assist)

این نشانگر به معنای فعال بودن سیستم اتوپارک خودرو است که در بسیاری از خودروهای کمپانی کیا موتورز و هیوندای وجود دارد.

چراغ نمایشگر ترمز دستی (Parking Brake)

نشانگر Parking Brake یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که بالا بودن ترمز دستی به هنگام توقف را نشان می‌دهد. همچنین در برخی خودروها روشن بودن این چراغ به معنای وجود ایرادات فنی در سیستم ترمز دستی است.

چراغ پدال ترمز (Press Brake Pedal)

این نشانگر قرمز رنگ به معنای این است که باید پدال ترمز پایی را فشار دهید تا از حرکت خودرو جلوگیری شود؛ همچنین فشردن پدال ترمز جهت روشن کردن برخی خودروها ضروری است‌.

نشانگر Shift Up

روشن بودن چراغ  Shift Up نشان می‌دهد که زمان مناسب جهت تعویض دنده به دنده بالاتر (مانند 1 به 2 یا 3 به 4 و…) فرا رسیده است. بی‌توجهی به تعویض دنده اصولی و رانندگی در حالت دنده مرده باعث آسیب دیدگی جدی سیستم گیربکس خودرو می‌شود.

نشانگر Shift Down

هنگامی که زمان مناسب برای تعویض دنده به دنده پایین‌‌تر (مانند ۲ به ۱ یا ۳ به ۲ و…) فرا برسد، چراغ Shift Down روشن می‌شود. این نشانگر به هنگام رانندگی در سرعت مناسب (عدم نیاز به تعویض دنده) خاموش خواهد شد.

چراغ لنت ترمز (Brake Pad)

هنگامی که هر یک از لنت‌های جلو یا عقب خودرو فرسوده شده باشد، چراغ Brake Pad روشن می‌شود تا راننده جهت تعویض این قطعات مصرفی اقدام کند. عدم تعویض به موقع لنت‌های ترمز باعث کاهش قدرت ترمزگیری خودرو، شنیده شدن صداهای شبیه به سوت کشیدن، افزایش احتمال بروز تصادف و… می‌شود.

هشدار سطح مایع ترمز (Brake Fluid Level)

نشانگر Brake Fluid Level یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که کاهش قابل توجه سطح روغن‌ ترمز را نشان می‌دهد. همچنین روشن بودن این نشانگر می‌تواند ناشی از سیستم اندازه‌گیری سطح روغن ترمز باشد.

چراغ رانندگی در حالت اقتصادی (Eco Mode On)

نشانگر سبز رنگ Eco Mode On به هنگام فعال بودن رانندگی در حالت اقتصادی روشن می‌شود؛ مهم‌ترین ویژگی‌های رانندگی ECO شامل مصرف سوخت بهینه‌ و شتاب‌گیری مناسب است.

چراغ وضعیت بال عقب خودرو (Rear Spoiler )

این چراغ در آن دسته از خوردهایی که دارای بال عقب هستند وجود دارد و موقعیت این قطعه از نظر جمع یا باز بودن را نشان می‌دهد.

حتما بخوانید  علائم خرابی سنسور اکسیژن

چراغ وضعیت سقف خودرو (Convertible Roof)

این چراغ قابلیت تبدیل شدن سقف خودرو را نشان می‌دهد و معمولاً به هنگام باز یا بسته‌ شدن سقف پانورماتیک روشن می‌شود. اگر سقف پانورماتیک خودروی شما دارای ایراد فنی باشد، احتمال خاموش شدن یا چشمک زدن این نشانگر وجود دارد.

چراغ باز بودن درب‌های خودرو (Door Ajar)

این نشانگر به هنگام باز بودن یکی از درب‌‌های جانبی خودرو روشن می‌شود تا راننده از وجود این موضوع آگاه باشد. از دیگر دلایل روشن بودن Door Ajar می‌توان به وجود مشکل فنی در سیستم سوییچ خودرو اشاره کرد.

چراغ باز بودن درب کاپوت (Bonnet Open)

روشن بودن چراغ Bonnet Open به معنای بار بودن درب کاپوت خودرو است که باعث بروز حادثه خطرناک در هنگام رانندگی می‌شود‌. همچنین به هنگام وجود ایراد فنی در قسمت کلید کاپوت می‌توان شاهد روشن بودن چراغ Bonnet Open بود.

چراغ باز بودن درب صندوق عقب (Boot Open)

از مهم‌ترین دلایل روشن بودن چراغ Boot Open می‌توان به باز بودن درب صندوق بار، بسته شدن ناکامل درب صندوق بار، خراب بودن قفل این درب و… اشاره کرد. ضمن باز و بسته کردن مجدد درب صندوق بار می‌توانید به علت روشن بودن نشانگر Boot Open پی ببرید.

چراغ سطح آب شیشه شوی (Low Washer Fluid)

روشن بودن نشانگر Low Washer Fluid به معنای پایین بودن قابل توجه سطح آب در مخزن شیشه شوی است که با چراغ زرد رنگی مشخص می‌‌شود. ضمن پر بودن مخزن شیشه شوی و فشردن اهرم مربوطه در پشت غربیلک فرمان، به صورت خودکار بر روی سطح شیشه جلو خودرو آب پاشیده می‌شود.

چراغ یخ‌زدایی شیشه‌ جلو (Windshield Defrost)

نمایشگر Windshield Defrost به معنای روشن بودن سیستم یخ‌زدایی شیشه‌ جلو است که در فصل زمستان کاربرد دارد.

چراغ یخ‌زدایی شیشه‌ عقب (Rear Window Defrost)

روشن شدن چراغ Rear Window Defrost به معنای فعال بودن سیستم یخ‌زدایی شیشه‌ عقب است که برای رانندگی در فصل زمستان کاربردی دارد.

چراغ برف پاک کن اتوماتیک جلو (Auto Windshield Wiper)

وجود نشانگر Auto Windshield Wiper به معنای روشن بودن سیستم برف پاک کن اتوماتیک برای شیشه جلو است که خیال شما را از بابت رانندگی در شرایط جوی نامساعد آسوده می‌کند. در صورت خاموش بودن این چراغ باید حرکت برف پاک‌کن خودرو را به صورت دستی (ضمن فشردن اهرم) تنظیم کنید‌.

چراغ سنسور باران (Rain Sensor)

نشانگر Rain Sensor به معنای فعال بودن سنسور باران است؛ در این حالت حرکت برف پاک‌کن‌های خودرو به هنگام بارش باران فعال خواهد شد. لینک سایت مرجع برای آشنایی بیشتر شما عزیزان در اختیارتان قرار گرفته است.

 

سخن پایانی

برای نگهداری از اتومبیل شخصی خود با باید با رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو آشنا باشید تا جهت رفع ایرادات فنی گوناگون در اسرع وقت اقدام کنید. انواع خودروهای کیا و هیوندای متناسب با مدل و قابلیت‌های خود دارای نشانگرهای متنوعی در قسمت داشبورد هستند.

مهم ترین و رایج ترین چراغ های هشدار در خودرو کدامند؟

از مهم‌ترین چراغ‌های هشدار دهنده در خودرو می‌توان به نمایشگرهای سیستم‌ روشنایی (نور بالا، نور پایین‌ و چراغ راهنما)، سیستم ترمز (چراغ  ABS، لنت ترمز و روغن ترمز) و… اشاره کرد‌. همچنین ضمن خراب بودن فیلتر بنزین و هوا، فعال شدن سنسور نور و باران، باز بودن درب‌ها و… نشانگر مخصوصی روشن خواهد شد. جهت جلوگیری از بروز ایرادات فنی، کاهش هزینه تعمیرات، حفظ سلامتی سرنشینان و… باید به روشن بودن هر یک از چراغ‌های هشداردهنده در خودرو اهمیت دهید.

 

 

سوالات متداول

  • روشن بودن چراغ سیستم ترمز ضد قفل (ABS) به چه معناست؟

نشانگر ABS به معنای وجود ایرادات فنی قابل توجه در سیستم ترمز ضدقفل خودرو است که نیاز به بررسی فوری دارد‌. از جمله دلایل روشن شدن چراغ ABS می‌توان به تمام شدن لنت ترمز، کاهش سطح روغن‌ ترمز و… اشاره کرد‌.

  • چراغ فیلتر هوا (Dirty Air Filter) نشان دهنده چیست؟

نشانگر Dirty Air Filter یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که به هنگام فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر هوا روشن می‌شود.

  • چراغ قرمز رنگ سیستم خنک کننده موتور(Coolant Temperature) چه چیزی را بیان می‌کند؟

 نشانگر Coolant Temperature به معنای دمای بسیار بالا و غیرطبیعی مایع خنک کننده موتور است که می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی جدی سیستم موتوری خودرو شود.

  • نشانگر سبز کروز کنترل (Cruise Cont On) چه زمانی دیده می‌شود؟

نشانگر Cruise Cont On یکی از رایج‌ترین چراغ‌های هشدار در خودروهای کیا و هیوندای است که به هنگام فعال بودن سیستم کروز کنترل روشن می‌شود‌.

  • چراغ ایربگ (Airbag Warning) در قسمت داشبورد نشانه چیست؟

روشن بودن Light  Airbag Warning به معنای کارکرد غیرطبیعی کیسه‌های هوایی خواهد بود. به هنگام روشن بودن Airbag Warning کیسه‌های هوایی خودرو غیرفعال هستند و در صورت بروز تصادف باز نخواهند شد.

  • چراغ باز بودن درب‌های خودرو (Door Ajar) نشانه چه چیزی است؟

نشانگر Door Ajar به هنگام باز بودن یکی از درب‌‌های جانبی خودرو روشن می‌شود تا راننده از وجود این موضوع آگاه باشد. از دیگر دلایل روشن بودن Door Ajar می‌توان به وجود مشکل فنی در سیستم سوییچ خودرو اشاره کرد.

  • روشن بودن چراغ هشدار فاصله (Distance) به چه معناست؟

هنگامی که خودروی شما به صورت غیر کنترل شده به خودرو یا مانع جلویی نزدیک شود، نشانگر Distance در داشبورد روشن خواهد شد‌.

  • چراغ بنزین (Low Fuel Level) چه موضوعی را نشان می‌دهد؟

روشن بودن چراغ  Low Fuel Level به معنای کاهش قابل توجه سطح سوخت بنزین در باک خودرو است که جهت مراجعه به پمپ بنزین و سوخت گیری هشدار می‌دهد.

  • روشن بودن چراغ شارژ باتری (Battery Charge) چه معنایی دارد؟

نشانگر Battery Charge به معنای عدم کارکرد صحیح ژنراتور باتری است که می‌تواند خاموش شدن ناگهانی خودرو را به دنبال داشته باشد.

4.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *